LINNEA SAARITS

CV / Linnea Saarits

”Lähestyn taidetta tekemisen vimmalla. Löydettyäni kirjontatekniikat avautui edessäni samanlainen uusi maailma kun pienenä opittuani lukemaan, sain kaikki avaimet toteuttaa itseäni paremmin kuin koskaan aiemmin.”

”Olen kiinnostunut sanoista ja sanan ja kuvan yhdistelmästä ja yhteydestä, ristiriidasta, kontrastista,  sopusoinnusta. Jotkin lauseet tai lyriikat tuntuvat niin hienoilta, että ne tekisi mieli nostaa ilmaan tai heijastaa taivaalle. Koska en pysty sellaista tekemään, kirjon ne.”

”Saatan käyttää satoja tunteja kirjoen taidetta ja koen, että tekniikan hitaus on osa teoksen luonnetta ja sanomaa. ADHD-piirteisiini kuuluu hyperkeskittyminen kirjomiseen, se vie minut mennessään. Uskon ja toivon että teoksesta välittyy uppoutumiseni sen vastaanottajallekin. Tekniikassa minulle tärkeintä ei ole se, että tekisin sen ”oikein”, vaan se että annan kaikkeni. Kehykset saattavat olla rikki tai teos pistelty kehyksissä olevan asetelmamaalauksen päälle, ulkokultaisilla asioilla ei ole minulle merkitystä, tekeminen on tärkeintä. En tee muita varten vaan itseäni, mutta tekemisen kautta elämääni on syntynyt yhteyksiä ja kumppanuuksia jotka ruokkivat tekemistä entisestään, eikä niiden arvoa voi mitata saavutuksilla tai näkyvyydellä.”